Къде са най-търсените имоти по Черноморието?

„По Черноморието бих казала че най-много се търси в Бургас. Това е града, който е концентриран на търсене почти отвсякъде.

Може да са чужденци, може да са от Хасково, може от Ямбол от където и да са, градът е хубав, добре е разположен“, казва брокерът Велина Василева, цитирана от dnes.bg.

Очакваното влизане в еврозоната накара много българи да инвестират точно в имоти. Макар че 80% от покупките на жилища са с ипотечен кредит.

„Търсенето беше насочено предимно към Созопол, не изключваме сделките, които се случиха в Поморие, в Несебър“, казват брокери.

Мнозина от българите изпитвали тревоги от обезценяване на парите им и предпочитат да вложат спестяванията си в недвижим имот.

„Другата цел е с цел инвестиция да отдадат под наем. Тъй като имотът е една такава стока, която никога не губи цената си както златото“, казват от бранша.

Там отчитат и липсата на англичаните, които традиционно купували селски имоти в Странджа. През последните месеци само един немски гражданин е закупил къща в Созопол. 

Но впечатление прави интересът от страна на граждани от Турция, чийто желание за покупка на имот в Европа е свързан най-вече с бизнес.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Гарсониера, преустроена в двустаен с панорама море

Еднофамилна двуетажна къща с двор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Луксозно изпълнен тристаен апартамент

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!