Под наем или продажба: Куп магазини и заведения в центъра на Бургас /снимки/

Бургас посрещна годината с многобройни затворени търговски обекти, които се се отдават под наем или направо се продават. 

В морския град има повече от 15 обяви на емблематични обекти в центъра – сред които пиано бар, до скоро оборотни ресторанти, кафенета, сладкарница. 

Всеки втори търговски обект по ул. Александровска е празен и му се търси нов наемател или нов собственик.

При това от месеци. Собствениците обаче не свалят наемите, а ги държат безбожно високи. Предпочитат имотите им да стоят затворени и да се рушат, но не и да намалят наема, за да спечелят и двете страни.

На площад Атанас Сиреков поне от година стои празен обект на две нива. От невзрачните бележки по мръсните витрини разбираме, че собственикът го дава под наем за ... 5000 евро на месец. При това отбелязва, че го отдава директно и така евентуалният наемател пести от комисиона на брокера.

До този имот пък се продава друг, в който доскоро бе вървежният ресторант Инканто, а преди това култовото заведение Силвър. Цената му обаче не е обявена публично.

Разгъната му застроена площ е 316 кв.м. На първо ниво има голяма търговска зала, просторно помещение, подходящо за склад, две по-малки помещения и санитарен възел. На второ ниво - голяма търговска зала и санитарен възел. Имотът има потенциал за заведение, банка, казино, шоурум и т.н.

Браншът очаква частни съдебни изпълнители да обявят за продан хотели и дори частна клиника в Слънчев бряг заради фалити.

„Определено се засили продажбата на търговски обекти, на хотели и на заведения включително“, каза пред Нова тв брокерът Николина Димитрова.

Купувачи за тези имоти обаче няма. 

Текст и снимки: meduzata.com

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Гарсониера, преустроена в двустаен с панорама море

Еднофамилна двуетажна къща с двор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Луксозно изпълнен тристаен апартамент

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!