ЧСИ продават 17 хотела от началото на локдаун II

Общата им стойност е близо 16 млн. лв., сочат данни на Камарата на частните съдебни изпълнители

Общо 17 хотела са обявени за продажба на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители от втората блокада у нас заради коронавируса на 27 ноември до 6 януари, показва справка на сайта на КЧСИ.

Общата им стойност е близо 16 млн. лв. Най-скъпият имот, обявен за принудителна продажба през разглеждания период, е хотел „Орхидея“ в курортен комплекс „Чайка“, Варна. Той е с площ от 6940 кв. м и разполага с 65 стаи, осем апартамента и една конферентна зала, както и два магазина за промишлени стоки, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са обявени за публична продажба – хотел във Варна за 334,4 хил. лв., хотел в Несебър за 329,7 хил. лв., хотел в Балчик за 392,6 хил. лв. и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хил. лв.

Планински хотели също излизат на тезгяха за публична продажба. Частни съдебни изпълнители са обявили за принудителна продан четири хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от близо 900 хил. лв. до малко под 180 хил. лв.

Хотели в райони с активен туристически поток също са обявени за принудителна продажба. Три хотела във Велико Търново попадат в регистъра на частните съдебни изпълнители от края на ноември досега, а цената им е съответно 880 хил. лв., 778 хил. лв. и 328 хил. лв. За публична продажба са обявени и два хотела в села около Ловеч на цена от 260 хил. лв. и 243 хил. лв., един в габровското село Геша за 491 хил. лв., един в Троян за 518 хил. лв. и един в Кочериново за 45 700 лв. 

Това са само хотелите, които са обявени за принудителна продажба, тъй като собствениците им са изпаднали в несъстоятелност. В сайтовете за имотни обяви обаче също се предлагат немалко хотели, чиито собственици са решили доброволно да се разделят с тях. В Imoti.net към 7 януари има 456 обяви за продажба на хотели, над сто от които са на цена от 1 млн. евро нагоре, като тук влизат и немалко хотели в Гърция, а в OLX активните обяви към момента са 139.