Ето какви имоти се търсят сега /видео/

В първите месеци на пандемията се забелязваше една значителна предпазливост по отношение на имотния пазар, но тази тенденция още в първите месеци на пандемията утихна и година завърши изключително успешно.

Важните теми около имотния пазар преди и след пандемията коментираха Радослава Луканова, началник отдел „Специализирани центрове“ в Пощенска банка и арх. Атанас Танков, собственик и водещ проектант на студио „Танков архитекти“ във втория епизод на подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „Финанси на фокус“ с водещ Христо Николов.

„Все повече клиенти решиха да инвестират в имоти именно сега и причината е, че търсят комфорта на дома. Все повече хора оцениха това колко е важно да имаш жилище достатъчно голямо, достатъчно комфортно и в същото време да има среда, подходяща децата да бъдат обучавани. Смелото решение на клиентите да пристъпят към кредитирането и покупката на по-просторно жилище категорично е тенденция, която наблюдаваме за миналата година, а продължава и тази година“, каза Радослава Луканова.

По думите ѝ през последните години се наблюдава тенденцията българите, които живеят в чужбина, да инвестират в имоти у нас, като дори някои остават да работят дистанционно от България.

„Българите, които живеят в чужбина търсят нещо, което да е ликвидно, за да могат да го продадат, за да се освободят от инвестицията. Разглеждат го по-скоро като инвестиция. Тук са доста по-достъпни жилищата. С по-малка абсолютна сума те успяват да закупят цяло жилище, докато в чужбина им трябва доста по-голяма инвестиция“, коментира арх. Танков.

„Принудата хората да са заедно за дълго време вкъщи катализира промени в пазара на имоти – търсят се малко по-просторни, по-функционални жилища, например с една стая повече", каза арх. Танков. 

 ***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен апартамент с морска паронама

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

Двустаен апартамент с отделна кухня, жк Възраждане

Стандартна гарсониера с 2 стаи, жк Зорница

***

Двустаен апартамент в Приморско - обзаведен и оборудван

***

Студио в Приморско - обзаведено и оборудвано

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!