Българинът купува нови и луксозни жилища /видео/

Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни квартали с големи помещения в тях, с повече и по-луксозни детайли при завършване на общите части и пространството около сградите. 

Това показват наблюдения на инвестиционна компания на пазара на имоти в страната. Луксът оскъпява строителството, но купувачите са склонни да платят по-висока цена за по-високо качество и удобство, пише Труд. 

В България инвестициите в жилищни сгради много зависят от района, целта на покупката - за собствено ползване или за отдаване под наем, и от изискванията на потенциалните купувачи. 

В по-оживените столични райони, като например Студентски град, основно инвестират в двустайни жилища с цел отдаване под наем, тъй като основните наематели, а дори и купувачи, са млади хора, без деца. 

В по-скъпите райони на София строят по-големи апартаменти, в които да се чувстват удобно семейства с деца. След като много хора започнаха да работят от дома си, все по-често купувачите искат да има една допълнителна стая, която да използват за кабинет. 

В България преобладава търсенето на жилища ново строителство, които държат и по-висока цена. Сред причините за това е, че купувачите държат общите части в сградата да са приветливи и в добро състояние, а в старите блокове това често не е така. Новите сгради са изградени и според настоящите тенденции за функционалност на помещенията.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен апартамент с морска паронама

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

Двустаен апартамент с отделна кухня, жк Възраждане

Стандартна гарсониера с 2 стаи, жк Зорница

***

Двустаен апартамент в Приморско - обзаведен и оборудван

***

Студио в Приморско - обзаведено и оборудвано

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

 

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!