Високите цени на имотите не плашат купувачите /видео/

Tърсенето продължава да изпреварва предлагането, a банките отпускат ипотечни кредити при най-ниските лихвени проценти в историята

Високите цени на имотите продължават да не изглеждат плашещи за кандидат-купувачите. Според статистика средно цените на имотите от началото на годината са се покачили с 15%, като в някои квартали в големите градове този процент е и над 20%. 

Докато има търсене и не толкова голямо предлагане, стойността им ще продължава да се покачва. Ако икономическата среда е положителна, търсенето ще продължава да се увеличава. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Борис Димитров, собственик и изпълнителен директор на "Кредит Навигатор".

Цените на жилищата са рекордно високи, като търсенето продължава да изпреварва предлагането. Банките отпускат ипотечни кредити при най-ниските лихвени проценти в историята. В такава среда все повече финансисти предупреждават за рискове, свързани с надуването на балона на имотния пазар. 

От думите на госта стана ясно, че в статистиките не се отчитат така наречените сделки на зелено. 

Според него е трудно да се правят анализи как ще изглежда пазарът след 2-3 години, а по отношение на кредитирането банките помагат на своите клиенти, защото извършват задълбочена проверка върху строителните компании, за да преценят какъв е рискът, който поемат техните клиенти.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Мезонет в жк Възраждане

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!