Двоен скок на наемите за гаражи в Бургас, предлагане няма

200 лева е месечният наем на гараж в Бургас, със санитарен възел, ток и вода.

Намира се в комплекс "Лазур" и е с площ 35 квадрата, покрит, а пред него има парко място, което също може да се ползва в рамките на тази сума.

Това е най-високият наем на гараж в Бургас, като изключим предлагано дворно място в "Сарафово" за 125 евро, в което можело да бъдат паркирани пет или шест автомобила. Обявите за наеми на места са паркиране в целия град са едва осем, като за гаража с ток и вода е указано, че може да се ползва и за склад, пише "Труд".

Два гаража срещу 100 лева месечно може да се наемат в центъра и жк "Братя Миладинови", а в комплекс "Възраждане" срещу 77 евро на месец се предлагат две паркоместа с навес, като е указано, че договорката може да стане за семейство наематели с две коли.

Гаражите са кът, продават се също много малък брой, като най-евтиният е в жк "Възраждане"- 6900 евро за 28 квадрата площ. Най-скъпият се продава в жк "Братя Миладинови" срещу 39 999 евро и е 45 квадрата в нова кооперация, така че става за паркиране на две коли.

Въпреки че в комплексите, пред жилищните сгради, непрекъснато се изграждат паркинги и въпреки зелената и синя зони, паркоместата в морския град са кът. Поскъпването на наемите по тази причина е почти двойно, коментират брокери. Само преди две години, в центъра можеше да се намери паркомясто с месечен наем 45 лева. Преди година минималната цена скочи на 60-70 лева, а сега тръгва от 100 лева. Въпреки поскъпването, предлагане няма.

Причината за трудното намиране на място за паркиране е големият брой автомобили на местните, смятат бургазлии.  През лятото пък броят им набъбва заради гостите на града, които прекарват тук отпуската си .

В Бургас непрекъснато се изграждат паркоместа, по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица", но това не решава проблема.

 

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!