Жилищният пазар се движи от желанието на хората да живеят по-добре

Цените на жилищните имотите вървят нагоре - средно с около 10% на годишна база. Има райони, в които те се качват и с до 20%, но и такива, където ръстът е под 10%.

Това е тенденция не само в страната, но и в София, съобщи Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net в интервю за Bulgaria ON AIR.

Според нея причината за ръста на цените на жилищата е, че няма голямо предлагане на имоти, а има търсене. Когато липсва една стока, нормално е да има повишаване на цените, посочи тя.

Тя уточни, че по-голямо е поскъпването на имотите в апетитните райони.

"Когато човек има налични пари, е добре да инвестира в имоти. Депозитите в банките не намаляват. Пазарът се движи от огромното желание на хората да живеят по-добре, да се преместят в по-добър район", коментира Стойчева.

Тя заяви също, че през последните години новото строителство е предимно качествено. А повечето строителни компании са с дългогодишен опит, строят все по-екологично, здраво, удобно, по-широко.

Един от проблемите в сектора, който тя посочи, е липсата на регулация по отношение на брокерите на недвижими имоти.

"Пазарът не е регулиран, няма изисквания към брокерите от страна на държавата. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 хил. брокери и над 4000 компании. В този сегмент добре се печели, ако добре си вършиш работата. Ние искаме потребителите да разберат кои са най-добрите", подчерта Стойчева.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Тристаен във Възраждане, директно от строителя

Двустаен в Лазур - лукс, директно от строителя

Двустаен в Бр. Миладинови, директно от строителя

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!