Заслужава ли си да купите имот «на зелено» ІІ

Продължение

Покупката на имот „на зелено“, както всяка друга инвестиция, може да се окаже или добро решение, или да се превърне в риск. Тя се осъществява преди имотът да бъде построен изцяло или докато още е в проект, като днес все повече купувачи откриват предимства в този вид покупка.

Гъвкави схеми за плащане

При осъществяването на сделка за такъв тип имот, клиентът заплаща предварително, но поетапно (в рамките на определения за строителство период) неговата стойност. Първото плащане обикновено се осъществява при подписване на предварителен договор, а последващите при придобиване на Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Все повече инвеститори обаче предлагат още по-гъвкави схеми, с които д0а улеснят купувачите в процеса.

Пестене от довършителни дейности

При покупката на такъв тип жилище, вие имате възможността да уговорите с фирмата строител всякакви допълнителни довършителни ремонти, които са необходими за вас, за да се чувствате комфортно в новия си дом. Това ще ви спести определени разходи, а от вас ще се изисква единствено обзавеждането на имота спрямо вашите лични предпочитания и вкус.

Недостатъци на покупката „на зелено“

Както всяка инвестиция, и тази в недвижимо имущество, в частност в недостроен имот, може да се окаже рискова. Няколко са основните причини. 

На първо място съществува известен риск от възникване на проблеми с финансирането на строежа, което може да доведе до невъзможност за неговото завършване. Забавянето на процеса по завършване на сградата е друг рисков аспект, като обикновено това се случва ако инвеститорът не е финансово обезпечен и разчита основно на приходите от предварителните продажби.

Как да избегнем рисковете?

Потенциалният риск при покупката на жилище, част от проект в процес на изграждане, може да бъде минимизиран чрез проучване на инвеститора и подизпълнителите на проекта. Проучете тяхното портфолио и история, и потърсете съдействие от компетентен брокер, който да ви съдейства в процеса.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Двустаен апартамент, жк Братя Миладинови

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо