Кой продава и кой купува морски ваканционни имоти?

Основни купувачи наваканционни имоти продължават да са българите, които са много активни и все повече от тях научават за възможностите за покупка на собствен дом на морето. Това коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Чужденците на пазара са ограничени, като те идват основно от страни като Румъния, Полша, Чехия, в най-общи линии съседни страни или такива, които имат традиции в туризма по българското Черноморие, като най-много от тях предпочитат Слънчев бряг.

Руснаците понастоящем остават по-скоро в позицията на продавачи и макар сега да има на кого да продадат имотите и то на много добри цени, тъй като има търсене, а предлагането е ограничено, те вече се сблъскват с редица проблеми и ограничения при продажбата, породени от наложените санкции.

Най-голям шанс имаме да привлечем купувачи от съседни страни като Румъния, Сърбия, дори Турция. Интерес проявяват и граждани от страни, които имат традиции в предлагането на туристически пакети за България – най-вече това са страни от Централна и Източна Европа, Германия, Великобритания и други.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

БЕЗ КОМИСИОН. Тристаен апартамент, акт 15

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо купувачът трябва да има доверен брокер?