По-изгодно е да построим или купим готов дом V

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Придобиването на собствен дом е една от големите мечти на всеки човек, но постоянно стои въпросът, дали е по-изгодно сам да се нагърби с неговия строеж или да си закупи готов. За това и Bloomberg TV Bulgaria попита петима експерти: „По-изгодно е да си построим или закупим готов дом“.

Невена Стоянова, управляващ директор на LUXIMMO

„Този отговор има много детайли, но ако трябва кратко да се отговори, ще кажа следното – в практиката до момента винаги излиза по-изгодно на нашите клиенти да си купят готова къща. 

Но строейки сами къща върху закупен парцел, те проектират къщата на своите мечти, която напълно отговаря на техните нужди. Аз лично съм човек, който тръгна с идеята да си построи сам къща, но не, не излиза по-изгодно. Готовата къща е по-изгодният вариант, това показва практиката ми до момента.“

На този въпрос има различни отговори. Все обаче трябва да е наясно, че един строеж крие много неясноти и винаги може да излезе доста по-скъп от очакваното.

Въпросът винаги е какви ще са цените на материалите и дали сте способни сами да реализирате строежа или ще търсите работа на изпълнител. Разбира се това се влияе и от цената на материалите.

Закупуването на готово жилище дава сигурност и увереност, че веднага ще можете да се нанесете. От друга страната започването на строеж дава шанс да реализирате своя дом на мечтите, който да отговаря на всяко ваше изискване.

Един строеж разбира се отнема доста време. Това означава, че цените на материалите могат постоянно да се изменят и да нямате реална сигурност за финалната цена на своя бъдещ имот.

Разбира се ако сте убедени в наличните си средства винаги можете да се захванете със строеж, който напълно да отговаря на вашите изисквания. Ако нямате сигурност в своя бюджет, то закупеното жилище ви дава гаранции, че ще имате гарантиран дом. Реално решението зависи от условията пред които е изправен всеки един потребител.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

БЕЗ КОМИСИОН. Тристаен апартамент, акт 15

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо купувачът трябва да има доверен брокер?