Украинци строят ваканционни комплекси край Варна

Две големи украински компании се насочват към ваканционното строителство от висок клас – затворени комплекси, които са в близост до горите в районите "Ален мак" и "Манастирски рид" край Варна, където изкупуват големи имоти за строителство, съобщи брокерът Атанас Аргиров.

Ваканционни жилища се търсят и в курорта "Златни пясъци" - основно в затворени комплекси. Допълнителните такси вече не са пречка за купувачите на подобни имоти, коментира експертът. За последните две години таксите в затворените комплекси в района на Варна са се увеличили с 20%.

В момента в района на Варна средната цена на ваканционните имоти е между 1900 и 2100 евро за квадратен метър, посочва Аргиров. Очакванията са за плавен ръст заради голямото търсене, което надвишава предлагането.

За района на Варна най-търсени са имоти в курорта "Константин и Елена" и около него. Курортът вече е квартал на Варна и в него има повече жилищни имоти, отколкото хотели. В района продължава строителството на жилищни комплекси, а тепърва предстои изграждането на 4-5 комплекса.

**

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

БЕЗ КОМИСИОН. Тристаен апартамент, акт 15

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо купувачът трябва да има доверен брокер?