Голямото поскъпване: Какво става с имотите на морето I

 

През последната година цените на имотите непрестанно растат, като за София достигат рекордни равнища. 

Все повече хора обръщат внимание на имотите край морето и в курортните градове. 

Затова и Bloomberg TV Bulgaria попита петима експерти: „Какви са тенденциите с цените на имотите на ваканционния пазар“?

Добромир Ганев, real estate консултант и анализатор

„Ваканционният жилищен пазар е специфичен, като е отделен сегмент от жилищния пазар в страната. Той е специфичен с това, че когато инвеститорите проектират своите проекти трябва да имат предвид, че от една страна това жилище се ползва от собствените, които прекарват свободно време от годината, но и в същото време трябва да се мисли, че втората му функция е да бъде отдаван краткосрочно или дългосрочно под наем. 

В настоящия момент основната група купувачи са българите. България е част от един глобален ваканционен пазар, за разлика от жилищния, който не е толкова интернационален. В България най-актуалните пазари в момента са Слънчев бряг, Свети Влас, Несебър, Бяла, Каварна и Балчик. Север се характеризира с малко по-ниски цени. 

От южните Поморие, Созопол и Ахтопол, който е много интересен феномен, защото там предлагането е твърде ниско и е с едни от най-високите цени, което е на база на ниското предлагане. Банско си оставя лидера сред планинските курорти.“

ПРОДЪЛЖАВА

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

Тристаен с отделна кухня, паркомясто

***

3-етажна къща близо до морето

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Как се продава ипотекиран имот?