Голямото поскъпване: Какво става с имотите на морето III

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

През последната година цените на имотите непрестанно растат, като за София достигат рекордни равнища. 

Все повече хора обръщат внимание на имотите край морето и в курортните градове. 

Затова и Bloomberg TV Bulgaria попита петима експерти: „Какви са тенденциите с цените на имотите на ваканционния пазар“?

Иван Василев, Капитал Естейт

„Цените вървят плавно нагоре, в сравнение на същия период на миналата година, като в различните части на южното черноморие имат различно измерение, като цените са най-високи в областния град – Бургас. Забелязваме яркото открояване на цените в няколко квартала близо до центъра. 

Там цените са около 1790 евро за квадратен метър, като статистиката е взета от различни по големина апартаменти. В Несебър има трайно покачване в последните 2 години, след края на пандемията, като сделките в момента се сключват на около 1300 евро на квадратен метър. По-ниски са цените в Слънчев бряг, Равда и Ахелой."

Борислав Точевски, Домекс

„Определено са във възходяща посока, дори и в сравнение с миналата година, има места с около 30% увеличение на цените. Дори и при стари имоти в комплекси без поддръжка, които са се продавали за 500-600 евро за квадратен метър преди 2 години, то сега се продават по 1000 евро за квадратен метър. 

Комплекси, които са добри със сериозна поддръжка, ако сравняваме преди 2 години, бяха около 1200-1300 евро за квадрат в района на Слънчев бряг, миналата година бяха 1500 евро, а сега под 1700 евро почти няма дори няма дори и препродажби.“

ПРОДЪЛЖАВА

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

Тристаен с отделна кухня, паркомясто

***

3-етажна къща близо до морето

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Как се продава ипотекиран имот?