Лапшинов: Лунната личност е Его, а слънчевата - Алтруист

Интервю на Дениса Манева с майстора на праната Дмитрий Лапшинов Сварга

За втори пореден път в България идва майстора на енергията и основателя на практиката за духовно и физическо развитие известния руски праноед Дмитрий Лапшинов СВАРГА http://ty-master.ru по покана на неговия ученик и основател на практиката КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ www.azsamsega.com Ник Сега.

Дмитрий Лапшинов е прекарал 4 години, без да се храни, само на вода. Руснакът пранояд е наследник на 5 духовни традиции: дзен, дао ци гун, дзогчен, спас и йога на сидхите, като, стъпвайки върху това древно познание, развива собствена система за самоусъвършенстване на тялото, душата и духа – Сварга.

 

На 10 октомври от 10 ч в Холистичен Център Магнолия, "Цар Петър" 17 в Бургас ще се проведе среща разговор с Дмитрий Лапшинов.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК!

***

- Какви подобрения в спорта може да постигне човек с практиката която преподавате? И коя от  всичкте бихте препоръчали за хора с намерения да надскочат собствените си възможности?

- За спортистите има една цяла система с названието "Кремен". Тя е събрала на едно място закрити практики на вътрешната сила от Даоиския цигун, йога на сидхите, Спас и Виетнамския цигун. Основават се на вътрешното развитие.

Външната сила се изчерпва с годините, докато вътрешната ако се развива, с годините се увеличава. В резултат, на което човек бързо може да развие в себе си вътшешна коравост (желязната ризница), сила, издържливост, сила на реакциите, сила на волята и сила на духа.

- На какъв принцип става това?

- Всичко това се осъществява на принципа на енергийното развитие и специални пранаями и медитации.

- Каква роля играе вегетарианството при активно спортуващите? 

В историята вече има множество примери за вегетарианци станали сред най-добрите в областта в която тренират, дори в боди билдинга известен културист веган Джим Морис пише книга: Мисли преди да ядеш. 

- Тези които практикуват вътрешната сила, са способни да постигнат резултати при всяко едно ниво на хранене. Но при по-здравословно и чисто ниво съответно резултатите ще бъдат по-бързи и ще се постигнат по-лесно.

Т.к. храненето влияе на здравето, а болното тяло винаги отнема много енергия и сили. Така че храненето влияе много, но това е паралелен път. Ако човек съчетава режим на хранене и вътрешно развитие, тогава той е цялостен и ще постигне много големи резултати.

-  Предполага се че трениращите хора имат в известна степен по-добро физическо и психическо здраве от масата. 

Какво ще кажете за другата крайност? За хора с така наречените според медицината неизлечими болести. 

Какви примери бихте могли да посочите за излекували се?

- Имаме много такива примери. Най-яркия от тях е излекуван човек от остър некротичен панкреатит! 

Това дори вече не се отнася към онкологията. Това е мъртъв орган. Не го лекуват, а го ампутират. Да излекуваш от острия некротичен панкреатит, означава да признаеш регенерация на мъртвия орган. 

И при нас това се получи. Имаме цялата медицинска документация. Към сегашния момент още никъде не са успяли да го повторят.

- В много учения се говори за Егото, което трябва да се разтвори. За връзката със свръх-Аза? Какво бихте споделили от Вашия опит?

- Да, така е. Личността е наблюдател. Личността може да бъде слънчева или лунна. Слънчевата личност свети на всички. Лунната дърпа всичко към себе си. 

Лунната ние наричаме ЕГО, а слънчевата - Алтруист. 

ЕГО поражда лоша карма, а Алтруиста поражда добра карма. Но и двете личности запечатват Свръх-Аза, подбно на тъмните облаци и белите облаци скриващи Слънцето. 

Необходимо е да се разтворят и тъмните и белите облаци. Т.к. всяка карма е породена от дуалния свят. А целта е да излезеш от дуалността на личността към трансцендентността на Свръх-Аза. Това се постига практикувайки медитация. 

В началото човек се учи да излиза от тялото и да влиза в тялото. След това да саморазтваря личността си и да излиза от нея в геометрията, сливайки се със Свръх-Аза и после пак да се събира в личност.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови