Стефан Илчев: Най-добрият ми образ в Капките е на Кичка Бодурова

Интервю на Dir.bg 

Хилда Казасян неведнъж го нарече "откритието на сезона" в шоуто "Като две капки вода". Зрителите му дават най-високата оценка, а досега образите на Марая Кери, Мадона, Кичка Бодурова, Modern Talking, Бритни Спиърс и Георги Христов за него се оказаха като второ "аз".

***

- Стефане, здравей, предполагам, че вече тече усилена подготовка за следващия ти образ в "Като две капки вода". Как ти се струва, ще успееш ли да направиш такова безупречно изпълнение на "I Want to Spend My Lifetime Loving You" на Марк Антъни и Тина Арина, както досега?

- Здравей и здравейте на всички, които четат това интервю! Тече много усилена подготовка, както с всеки образ досега. Този път не знам как ще се раздвоя, но ще пея и двамата на живо. Трудна песен, специфични гласове и всичко това, поднесено пред публиката и зрителите ще е нещо, което все още не знам как ще се получи...

- Хилда Казасян те нарече: "Откритието на сезона". Има ли образ, който не би искал да ти се пада в никакъв случай?

- Много харесвам Хилда и благодаря за тези думи. Не знам дали съм откритие, но важното за мен е да влагам усилия и енергия, за да пресъздавам образите си достоверно и в същото време да се забавлявам.

Отстрани изглежда, че всичко ми е супер лесно, но не е... Не искам да ми се пада образ на някой от участниците, защото ще е голямо изпитание за мен да съм пред оригинала, както се случи с Тита, която влезе в образа на Деси Добрева.

- Досега почти всичките ти изпълнения бяха безупречни. Журито имаше забележки единствено за Бон Джоуви и то не за вокалното изпълнение, а по отношение на енергията на образа. Кое всъщност те прави толкова добър в тези имитации?

- Благодаря за оценката. Винаги е добре да има забележки. Аз съм отворен към градивна критика. Не знам колко съм добър и няма как да дам оценка за себе си, защото съм изключително самокритичен.

Трудя се, репетирам и явно има нещо в мен, което ме отличава и стига до зрителите по такъв начин, че да се случва тази магия, която споделяме всеки понеделник.

- Кое според теб е най-доброто ти превъплъщение до момента?

- Както споделих, съм много самокритичен и винаги мисля, че мога повече и повече. За мен лично най-добре се получи образът на Кичка Бодурова. Всички са много различни и от всеки образ има по нещо, което ще остане завинаги в мен.

- Колко пъти гледа и слуша "Нямам нужда от много приятели" на Георги Христов, за да успееш да направиш песента с такава прецизност?

- Като човек с музикално образование, няма как да пренебрегна сериозната подготовка и за този образ. Георги Христов е изключителен певец. Разпознаваем и обичан.

Поне 100 пъти съм слушал песента, за да вникна в текста, да слушам фразите и дъховете, продължителността на тоновете, които пее - именно това професионално отношение дава такъв вид на моите образи до момента. Надявам се и за в бъдеще.

- Много се развълнува по време на изпълнението. Какво те докосна толкова силно?

- Никога досега не съм пял песен на Георги Христов. Тази обаче винаги ми е правила впечатление и някак съм се страхувал от нея. Когато човек осъзнава и текста, и как се открива във всяка дума, буквално няма как да остана безчувствен и без отношение към тази песен.

- По колко време на ден работиш, за да успееш да влезеш в роля?

- Различно е. В зависимост от другите ангажименти разпределям времето си така, че да имам поне 2-3 часа за репетиции. Най-много държа на ученето наизуст на текстовете, за да се чувствам свободен по време на изпълнението и да оставя мястото на жестовете и поведението на образа, който ми се е паднал.

- В шоуто нееднократно получи високи оценки за вокалните ти данни и умения. От колко години се занимаваш с пеене и как откри, че това е твоето призвание?

- Да. Зрителите почти винаги ми дават по 10 точки, за което съм изключително благодарен. Тази оценка за мен е безценна. Първият ми допир с музиката беше в детския хор на Милка Стоева в родния ми Бургас. На прослушване там ме заведе моята майка, която чуваше моите изпълнения в дует с касетофона вкъщи.

След това исках да стана зъболекар. Това беше моята детска мечта. Музиката взе превес и така първият ми професионален контакт дойде в Музикалната академия в София, където учих оперно пеене в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева.

- Известен си и като "Двойника на Лили Иванова". Как откри, че можеш да имитираш примата на българската естрада?

- Двойниците не си ли приличат?! (Смее се). Ние нямаме нищо общо според мен. Имитацията става само и единствено на сцената на това предаване. Аз пея нейните песни, без да обличам рокли и да слагам перука. Това прави отлично моят приятел Виктор Калев.

Съвсем случайно и на шега се случи. Бях ученик и запях песничката на Педя човек - лакът брада пред съученици и така тръгна всичко.

- Ако можеше сега да избереш трима големи изпълнители, с които да си партнираш на сцената, кого би избрал?

- Марая Кери, Дарина Такова, Лутър Вандрос.

- Коя е музиката, която вдъхновява Стефан Илчев?

- Само и единствено тази, която ме кара да слушам с цялото си същество и е пълна със съдържание. Най-често това е класическата музика, която слушам, когато съм сам.

- Срещна ли любовта на живота си?

- Да. Без любов не можем. При мен тя има едно име и то е МУЗИКА!!!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови