Николай Димитров: Компромиси с човешкото здраве и живот на плаж Крайморие не правя

Концесионерът иска при инциденти на неохраняеми плажове, тел.112 да препраща сигнала до намиращия се най-близо охраняем 

Концесионерът на плаж Крайморие до Бургас Николай Димитров сподели пред meduzata.com, че почиващите често влизат в пререкания със спасителите, опитват се да се саморазправят с тях, вместо да са отговорни за собствения си живот и здраве, както и на децата си.

Вчера на неохраняемия плаж на Крайморие се удави 15-годишно момче от Дебелт, а на охраняемия в Поморие – 9-годишно от Търговище.

Какво коментира Николай Димитров, вижте в интервюто:

- Г-н Димитров сблъсквате ли се с трудности при охраняването на посетителите на плаж Крайморие? Как се справя водно-спасителната служба с тези, които не се подчиняват на правилата?

- Важно е да се знае, че аз няма да допусна да не се спразват правилата и инструкциите на спасителите. Те са назначени от мен точно затова и компромиси с човешкото здраве и живот на този плаж аз няма да правя, както и изисквам от екипа си да не прави.

Всеки ден влизат в саморазправи. Опитват се, но аз реагирам много бързо, без колебание и давам сигнал на всеки, че тук тези своеволия няма да се толерират.

Никой не е дошъл да работи, за да си позволява някой да го обижда, да го псува...

Да се престане с тази нашенска практика.

- Вчера на близкия неохраняем плаж се удави момче на 15 години. Можеше ли да се реагира по-бързо и то да бъде спасено?

- Можеше да се реагира много по-бързо на ситуацията. Виновно е не само мъртвото течение, но и забавянето. 

Трябваше да се сигнализират спасителите на плажа, а не да се чака съдействие от Бургас. Шансовете му щяха да са по-големи в пъти, защото ние за минута и половина щяхме да сме на мястото с оборудване и поне с трима спасители.

Ще поискам съдействие от община Бургас при инциденти на неохраняеми плажове, тел.112 да препраща сигнала не до Бургас, а до намиращия се в съседство охраняем плаж. Така спасителите ще могат по-бързо да реагират.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови