Идвам с удоволствие на работа, въпреки проблемите напоследък

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Интервю с Николай Тишев, изпълнителен директор на пристанище Бургас и председател на областна организация БСП

 

Г-н Тишев,докъде стигнаха дейностите по отварянето на пристанището за свободен достъп?

Чакаме изготвянето на портала, който трябва да пристигне и да бъде сглобен. Когато  е тук  ще направим пълния отвор на мястото. Няма как да отворим една дупка в оградата на пристанището и да чакаме две седмици портала. Иначе засега вървим по план и се очаква сроковете да бъдат спазени.

Как се отразява на работата на пристанището продължаващата ситуация в Украйна? 

Като товар няма понижаване. Товарите идват от Одеса, Мариупол, все пристанища, които работят нормално. А що се отнася до круизните кораби, бяхме наясно още от началото на годината, че ще има увеличение. За пасажерските кораби се правят резервации една година напред, тази година продължиха до април, в началото имахме около 7-8 резервации, а сега стигат до 27, точно поради тази причина. 

Каква е финансовото състояние на пристанището?

В момента обработваме метали, зърно, торове и скраб. Към момента товарооборота ни е малко по-висок от миналата година, което е добре. Финансово също пристанището е стабилно и бележи печалба. Мисля, че така ще бъде до края на годината.Това дава стабилност на предприятието и сигурност на служителите.

Имате ли план как да съчетавате дейността на пристанището като пасажерско пристанище и като пристанище за товаро - разтоварна дейност?

Да, имаме вариант, който да удовлетворява всички интереси. Очаквам да имаме проблем с организационната дейност, след като оградата за обществен достъп бъде отворена, но това са проблеми, които се решават. Но с обработка на товари няма да имаме проблем, нито пък ще се налага да се съкращават хора, както щеше да стане ако от 1-во до 4-то корабно място преминеха към общината.

Ситуацията с осигуряване на свободен достъп до пристанището осветли разнобой между вас и областния управител на Бургас. Как ще се отрази това в един чисто партиен план, не дава ли това лоши сигнали към избирателите и симпатизантите на партията?

Управлението в България се сменя често, обикновено всеки идва със своите идеи, но докато аз съм директор на пристанище Бургас това няма да се случи и хората могат да са спокойни. 

С областния управител отдавна имаме различия относно този казус, но не мисля, че това трябва да обърка симпатизантите на БСП, защото това е един конкретен случай. В крайна сметка сме демократична организация и много често имаме дискусии по различните казуси, но накрая се приема едно решение и се работи по него. 

Имате малко време до парламентарните избори. Ще успеят ли структурите в областта да се адаптират към ситуацията, за да се представят добре на изборите?

Напоследък винаги сме готови за избори, защото виждате, че те са често. Не мога да кажа предварително какъв ще ни е резултатът, но със сигурност няма да е като този от преди два месеца. На парламентарни избори има по-висока активност.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови