Днес стартира в Бургас Лятната IT академия

Днес в Бургас стартира второто издание на Лятната IT академия за   бургаски ученици, 5-7 клас, и студенти.Обучението се провежда от висококвалифицирани преподаватели от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас, БСУ и Университет "Проф.  д-р Асен Златаров" - Бургас.

Сформирани са следните групи:

Начинаещи

5- 7 клас- Основи на програмирането (C++)

5- 7 клас- Уеб и графичен дизайн 

Напреднали

6 -8 клас- Програмиране C++

6- 8 клас- Уеб дизайн 

9- 11 клас- Уеб програмиране

Студенти

Курсът в Колежа по туризъм към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" е на тема Java програмиране и създаване на приложения за Android

Курсът в Бургаски Свободен Университет е на тема Разработване на Уеб и мобилни приложения

Обучението се провежда от висококвалифицирани преподаватели от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас, БСУ и Университет "Проф.  д-р Асен Златаров" - Бургас.

Предвижда се курсовете да бъдат с продължителност от 60 учебни часа и да приключат в края на месец юли. В Лятната IT академия се включиха 102 ученици /след проведен входен тест/  и 21 студенти. Успешно завършилите обучението ще получат сертификат и награди.

Лятната IT академия 2017 се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие- Бургас, със съдействието на ППМ Г"Акад. Никола Обрешков" - Бургас, БСУ и Университет "Проф.  д-р Асен Златаров" - Бургас.