Ето игрите, които измислиха участниците в BURGAS GAME JAM 2018 /част І, снимки/

С много емоции тече в момента третият ден на BURGAS GAME JAM 2018 в експоцентър Флора в Морската градина на Бургас.

Според регламента на Global Game Jam участниците в BURGAS GAME JAM 2018 точно в 16.30 ч днес започнаха да презентират игрите, които сътвориха в рамките на три дни – петък, събота и неделя. 

Отборите са седем, с около 30 участника.

Тим Nort remembers презентира играта си My mind. Съотборниците са се срещнали и запознали през първия ден на BURGAS GAME JAM 2018 и дълго са обсъждали темата на глобалното събитие – Transmrssion. Решили с, че разумът е най-силната енергия, която се предава и играта им се оформя. Разумът на играча се намира в тялото на един робот, който е затворен в лаборатория. За да се измъкне човекът трябва да прехвърли разума си в друг робот, за което трябва да се справи с няколко задачи.

Отбор The iron penguins представи играта си Signal-o-tauer. За разлика от останалите, тя не се играе на компютър, а си е „натурална“ – с дъска и фигури. Четири човечета искат да стигнат до най-високата кула в света. Те преминават през два вида барикади и имат карти за движение.

Тим Retro jammers представи своята игра Fast and not furious. „Бързи, но не яростни“ са техните състезатели по пистата. Организаторите откриха обаче малък гаф в творчеството на геймърите – ползвали са платформа, която не са обявили.

Отбор To do time name презентира играта Planet defence. Играе се от двама геймъри. Единият строи кули на различни планети, а другият е на телефона с бюджет от 300 долара. С парите играчът си купува „enemy“-та, които разрушават кулите.

Burgas Game Jam 2018 се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигури безвъзмездно залата в експозиционен център Флора и за пореден път заявява своята ангажираност към иновативните идеи и развитието на IT сектора в града.

Събитието в морския град се ръководи от Сдружение "БургасЛаб". Организацията е съставена от млади и креативни ИТ специалисти, отдадени на идеята за популяризиране на новите технологии и нестандартните бизнес идеи.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЖЕНИЕ!

Текст и снимки: meduzata.com