Ето игрите, които измислиха участниците в BURGAS GAME JAM 2018 /част ІІ, снимки/

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

С много емоции тече в момента третият ден на BURGAS GAME JAM 2018 в експоцентър Флора в Морската градина на Бургас.

Според регламента на Global Game Jam участниците в BURGAS GAME JAM 2018 точно в 16.30 ч днес започнаха да презентират игрите, които сътвориха в рамките на три дни – петък, събота и неделя.

Отборите са седем, с около 30 участника.

Тим Pvot обедини най-малките участници. Те са на възраст от 12 до 16 години, от различни училища и гимназии на Бургас.

Измислената от тях игра са нарекли Raze cars. Младежите споделиха, че през първия и втория ден са започнали твърде амбициозни проекти, които не е било възможно да изпълнят за това кратко време.

Отбор Untitled 1 зарадва публиката с атрактивна игра - Connection lost. 

Героят на гейма се събужда в космоса сред острови и тябва да събере енергия, за да изпрати съобщение да родния свят, за да бъде спасен.

Отборът Time old stars представи играта си Pipe forward. Тимът е от четирима, които са с точно разпределени роли – художник-аниматор, двама програмисти и човек, който измисля музикалното оформление. 

Burgas Game Jam 2018 се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигури безвъзмездно залата в експозиционен център Флора и за пореден път заявява своята ангажираност към иновативните идеи и развитието на IT сектора в града.

Събитието в морския град се ръководи от Сдружение "БургасЛаб". Организацията е съставена от млади и креативни ИТ специалисти, отдадени на идеята за популяризиране на новите технологии и нестандартните бизнес идеи.

ПЪРВА ЧАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимки: meduzata.com