Ето кой спечели Hackathon 2018 в Бургас /снимки, видео/

Отбор Brogramers, които се представиха с разработката – килимче за танцуване, грабнаха пръва награда на Hackathon 2018 в Бургас.

Призът им бе връчан лично от кмета на общината Димитър Николов днес, след като компетентното жури направи класацията на проектите на 15-те отбора, които участваха в IT състезанието.

Килимчето за танци на Brogramers е направено от дървени плоскости. Продуктът има сериозен хардуер, в който са вложени над 70 метра кабел.

Презентацията бе изключително аткартивна. Танцьор завада правилните стъпки, а всеки желаещ може да ги повтори. Грешките се отбелязват на монитора.

"Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления" бе темата на новия пролетен бургаски хакатон. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. 

Голямата награда на хакатона е професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за спорт за Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации. Тя е на стойност 2000 лева.

Текст, снимки и видео: Ирина Генова