Ето победителите на Хакатон 2019 /снимки/

Вече са известни победителите на Хакатон 2019, който се проведе в рамките на три дни – 11, 12 и 13 октомври в Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Темата на разработките на отборите бе "Създаване на приложения за синя икономика".

Журито бе затруднено да направи класацията и затова присъди два втори и три трети места ва отборите на учениците.

Безапелационен победител сред тях обаче се оказа Алфа. Отборът взе първото място за разработката с два робота - LEGO и Arduino.

Този с модул Arduino има сензори, които измерват различни параметри на почвата, например влажност. Данните се подават към робота LEGO, който взависимост от отчетената необходимост полива, тори и т.н.

Второ място си поделиха отборите Out of Range и The Eagles.

Третото място пък е за три тима – BlueInfra, Goostlabs и Уни.

На студентските отбори бе присъдено само първо място. Победителят е PizzaCode.

Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Организатори на инициативата са катедрите по "Компютърни системи и технологии", "Компютърни и информационни технологии", "Екология и опазване на околната среда" и Студентският съвет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Събитието се организира съвместно с Община Бургас, Фирма Технологика,  Фирма Кодифик, Иновационни Системи - Бургас, Професионална гимназия за Компютърно Програмиране и Инoвaции, Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков", Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".

ЗА СЪЗДАДЕНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Текст и снимка: meduzata.com