Ето кои бяха най-добрите на Burgas Game Jam 2020 /снимки/

Настолна игра спечели първото място на Burgas Game Jam 2020.

Единадесет са отборите, които участваха от Бургас в световното събитие Global Game Jam. Те твориха в рамките на три дни – 31 януари, 1 и 2 февруари в експоцентър Флора, а обявената тема бе „Поправка“.

Тази година най-добрата игра бе избрана от професионално жури -специалисти от голeмите софтуерни фирми ScaleFocus и IBA Group. Те се запознаха детайлно с труда на всеки отбор и дадоха своята оценка.

Призът грабна отбор „Чехли с пясък“, които сътвориха игра с карти CLEAN-UP CREW. Това е кооперативна настолна игра, в която екип от герои трябва да поправи всичко изпочупено вкъщи след снощното парти, преди да се приберат родителите на домакина.

Интересното е, че тя има и дигитално приложение, което отброява времето и сменя нивата на трудност.

Второто място бе присъдено на отбор „Havlijka Team“, като тяхната игра бе наречена ReparatoR - единственият оцелял на разбил се кораб, се опитва да го поправи преди водата да нахлуе вътре. 

Третото място бе за тим „Славяни“ за играта им Robosaster. Геймът е на три нива, има стрелби между роботи, които са с по няколко живота. Целта обаче е не да убиеш роботите, а да ги поправиш.

Четвъртото място бе за отбор „Лисичките“ за играта им F.O.X.S.A. Тя се развива на една космическа станция, управлявана от лисици – космонавти. Удря ги метеорит и единствената оцеляла лисица се опитва да поправи летателния апарат.

За шеста поредна година Бургас стана част от най-голямото международно събитие за създаване на компютърни и настолни игри Global Game Jam.

Творческото състезание, което е с образователна цел, събра над 50 гейм ентусиасти от региона.

Burgas Game Jam се утвърди като водещо събитие в разработването на компютърни игри. То се организира от Сдружение "БургасЛаб" с подкрепата на Община Бургас.

Ето и игрите на останалите отбори:

Отбор Domaintor създаде играта Time Skippers. В нея дивергенти нападат земята с карти на хаоса, а агенти се опитват да я спасят с карти на реда.

Отбор Shatterd Soldiers създаде игра The Story of Peter Ivanovich.

Отбор 418. I'm a teapod, с участници от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" и филиала на НХА в Бургас. Играта е Dr. Fruit.

Отбор Победа презентираха играта си RepairIO. Това е един домашен робот, който ремонтира повредите.

Отбор Извънземното създаде игра Антена, представляваща ортогонална конструкция от клечки.

Отбор CyberWolf сътвори играта Repair Shop, а екипът на Ruby Games - Apocalypse Repair.

Текст и снимки: meduzata.com