ScaleFocus Academy обяви прием за безплатни ИТ обучения в Бургас

На най-добре представилите се курсисти ще бъде предоставена възможност да започнат работа в компанията

ScaleFocus Academy обяви прием на курсисти по Java и JavaScript в своята регионална ИТ академия в Бургас. „Обучението е насочено към хора с начални познания в посочените области, като целта е надграждане на знанията до високо професионално ниво. 

Курсът е интензивен, базиран на проекти и насочен към развиването на професионални знания и умения в изграждането на модерни и гъвкави уеб приложения с Java и JavaScript. 

В процеса на обучението студентите ще се учат да решават сложни технически проблеми и да разработват софтуер „от нулата“ в рамките на реален проект. Подаването на кандидатури е отворено до 18 февруари 2020 г., а най-добре представилите се курсисти ще имат възможност да започнат работа в ScaleFocus“, уточняват от компанията. 

Kурсът е безплатен и е подходящ за студенти по ИТ, за млади разработчици с интереси за професионално развитие в областите Java и Java Script, както и за млади ентусиасти с базови познания в областта на програмирането. Кандидатите трябва да имат добри знания по основите на програмирането, структури от данни, алгоритми и обектно ориентирано програмиране.

Желаещите могат да подават заявления през сайта на ScaleFocus Academy. След провеждане на изпит по основи на програмирането, експерти от ScaleFocus Academy ще селектират най-добрите кандидатури и одобрените ще бъдат поканени да се включат във втория етап на оценка, представляваща среща на живо с екипа на академията. 

След приключването му ще бъдат подбрани 50 кандидати за обучение по JavaScript и Java.

Продължителността на курса е 3 месеца. Той ще се провежда в модерна форма на обучение, включваща присъствие на място и участие в практически занятия, както и самостоятелна подготовка по различни казуси. 

Задължителното присъствено време е около 10-15 часа на седмица, а самото обучение изисква поне 40 часа седмично интензивна работа. Освен водещия лектор на всяка от групите, в помощ на курсистите ще бъдат професионалисти ментори от ScaleFocus, които ще напътстват и подпомагат студентите в тяхното професионално израстване от „новобранци“ до истински инженери.

Обучението е базирано на работа по проекти, близки до реалните от практиката на ScaleFocus, а през последния месец се работи по финален, групов проект, който се защитава в края на курса. Оценяването е текущо по време на целия курс, като се оценяват показатели като качество на кода и др. В края на обучението работите на студентите се оценяват от експертно жури. Успешно завършилите курса получават сертификат от ScaleFocus Academy, а показалите отлични резултати ще имат възможността да започнат работа в компанията.