СофтУни вече е в Румъния, насочва се към немския пазар

Ключов момент в развитието на СофтУни беше въвеждане на доказани специалисти с опит и комбинирането им с наши асистенти. 

Ние залагаме на успешна учебна методика, учебна програма и съдържание, което много точно отговаря на изискванията на индустрията и много добри трейнери със силна подкрепа от асистенти. Това каза Светлин Наков, основател на СофтУни, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

ТУК ВИЖ ЗА ПОДГОТВИТЕЛНИЯ КУРС НА СОФТУНИ В БУРГАС! 

По думите му завършват под 10% от записалите се, но реализиралите се са доста повече. 

"Аз съм доволен, че отдавна сме достигнали максимума от записани на входа", коментира той. 

Наков посочи, че тази година разчита на чуждите пазари. СофтУни вече е в Румъния, обмисля да се развие и на немскоговорящите пазари. 

Основателят на СофтУни каза, че в България около 70% учат онлайн, а в чужбина в някои държави е по-висок процентът. 

Той иска плавен растеж за България, по-организиран за външните пазари.

На пазара в Румъния той забелязва тенденцията, че хората не искат да се местят в големите градове.

"Там хората са добре образовани, знаят английски, въпреки че се преподава на румънски. Интересен пазар, на който няма голям доставчик на образователни услуги". 

Целите им са да успяват да привличат няколко хиляди души на месец, за да могат да задържат 10% дългосрочно.

"Аз съм сигурен, че този образователен модел може да работи в други държави", казва той, но във Филипините, например, се е сблъскал с проблеми:"Аз съм доста резервиран към по-масовите аутсорсинг дестинации. Много повече вярвам в цивилизованите държави". 

Конкуренцията в тях не го притеснява: "Конкуренцията е хубаво нещо - за всеки има хляб. Когато се появят повече играчи на пазара, пазарът пораства и остават тези, които правят нещата качествено".

Наков смята, че големият интерес към СофтУни е по две линии - "преквалификация на хора от други професии, както и хора, които са недоволни от университетите и доверието е все по-малко към тях". 

Наков обясни и че вече СофтУни е придобил сграда в "Младост".

"Най-вероятно ще се преместим, имаме недостиг на пространство. Видя се, че ни трябва сграда. В момента текат ремонти. Очаквам да преместим основните операции там", обясни той.