Програмисти от Беларус се местят да работят в Бургас

Още една IT компания ще отвори врати скоро в Бургас

Беларуски програмисти се местят да работят в IT компании в Бургас. Това съобщи кметът Димитър Николов непосредствено преди откриването на Годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която се провежда днес, 2 октомври в морския град.

Тя е сред първите събития в програмата на новия Конгресен център на територията на зоната за обществен достъп в Пристанище Бургас.

Отначало бе даден брифинг за медиите от кмета Димитър Николов, като домакин, и Илия Кръстев - председател на УС на AIBEST.

„Очакваме още една IT компания да отвори врати скоро в Бургас“, допълни кметът. Димитър Николов подчерта, че летните офиси на големите IT фирми, които се организират в морския град, продължават като целогодишни.

„Нашето партньорство е от няколко години и това, което виждаме, е че имаме 20% растеж годишно. Това, което очакваме е то да продължи независимо какво се случва в глобалната икономика. Желанието е все повече компании да излязат извън София“, коментира Илия Кръстев - председател на УС на AIBEST.

По време на конференцията ще бъдат направени анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност у нас и прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2020 г. Ще бъде начертана посоката за развитие на индустрията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Текст и снимка: meduzata.com