Ето какво се случва на OpenFest 2022 - I /снимки/

Най-голямата българска конференция на отворения софтуер OpenFest 2022 започна днес в София Тех Парк, форум Джон Атанасов.

Събитието се провежда в рамките на два дни - 15 и 16 октомври и е посветено на свободната култура, софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. 

OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство.

Фестивалът се провежда в / четири зали, като едновременно се изнасят лекции и организират работилници. 

Един от лекторите бе бившият министър на на електронното управление на България Божидар Божанов с темата „Обществена инфраструктура в дигиталната ера“.

OpenFest 2022 стартира с Жоро Пенчев и Митичното животно отворена институция.

В зала 1 последва Благослав Михайлов с лекция на тема „Повишаване на общественото доверие чрез отворени данни“.

А в зала 2 беше Дончо Ангелов с Is C++ Desktop Dead?

В зала 3 се провеждат работилниците Secure Python packaging & release using Continuous Deployment с Мартин Врачев и openSUSE Install Fest с Dimitar Zahariev.

На второ ниво са работилниците „Запояване на платка за звукова левитация“ с Цветан Узунов и Eclipse Dirigible - Low-Code/No-Code Workshop с Неделчо Делчев и Йордан Павлов.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПРОГРАМА ТУК!

Текст и снимки: meduzata.com