Шест отбора представят игрите си на Burgas Game Jam

Любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam се завърна ударно след две години пауза заради ковид. 

Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в експозиционен център „Флора“. 

В момента хакатонът е към края си, а шестте отбора започнаха представянето на игрите, които са измислили.

Ето и отборите:

1. Удар студио

2. Carroots

3. Бъгисофт

4. All ages

5. Spiderroots

6. Отбор

Пет годишният Михаил от отбор Spiderroots е най-малкият участник в Burgas Game Jam.

Голямата награда ще се присъди от професионално жури. В него влизат Чавдар Жечев - един от специалистите от голямата IT фирма ScaleFocus, Елена Иванова, която е UI artist в компанията Playrix, създател на някои от мобилните игри в топ 10 в момента, както и Деян Иванов, основател на клуб за настолни игри Аурора, архитект и дизайнер.

Тази година има регистрирани рекордните 767 Global Game Jam локации по света в общо 110 страни. В България участват градовете Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Габрово.

Burgas Game Jam е образователна инициатива с цел колаборация между участниците и научаване на нови умения и знания. Въпреки това, за да запазят тръпката от участието и да подкрепят труда на отборите организаторите са осигурили за всички участници подаръци, а най-добрата игра получава специална купа. 

За всички участници ще има тениски осигурени от IT фирмите ScaleFocus и Pliant, както и 3 безплатни посещения в клуб за настолни игри „Аурора“. Печатните материали са осигурени от книжарница „Стеди“. 

Текст и снимки: meduzata.com