Ето победителите на Burgas Game Jam /снимки/

Известни са победителите на Burgas Game Jam, който завърши днес вечерта.

Голямата награда се присъди на отбор Бъгисофт, който спечели купата на хакатона. На второ място се класира Удар студио, а на трето Spiderroots.

В Burgas Game Jam участваха 6 тима, които работиха от 3 до 5 януари в експозицонен център Флора и в края на последния ден презентираха игрите, които бяха измислили и изработили. Темата тази година бе „Корени“.

Класирането бе направено от професионално жури. В него влизат Чавдар Жечев - един от специалистите от голямата IT фирма ScaleFocus, Елена Иванова, която е UI artist в компанията Playrix, създател на някои от мобилните игри в топ 10 в момента, както и Деян Иванов, основател на клуб за настолни игри Аурора, архитект и дизайнер.

Тази година има регистрирани рекордните 767 Global Game Jam локации по света в общо 110 страни. В България участват градовете Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Габрово.

Burgas Game Jam е образователна инициатива с цел колаборация между участниците и научаване на нови умения и знания. Въпреки това, за да запазят тръпката от участието и да подкрепят труда на отборите организаторите са осигурили за всички участници подаръци, а най-добрата игра получи специална купа. 

За всички участници имаше тениски осигурени от IT фирмите ScaleFocus и Pliant, както и 3 безплатни посещения в клуб за настолни игри „Аурора“. Печатните материали са осигурени от книжарница „Стеди“. 

Текст и снимки: meduzata.com