Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ откри нова IT лаборатория

Студентите от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ вече имат на разположение още една съвременна IT лаборатория на територията на кампуса. Тя е изградена със средства на софтуерната компания Strypes, която си партнира с висшето училище през последните две години.

Лабораторията се намира в сградата на Техническия колеж, в непосредствена близост до лабораториите на центъра за върхови постижения „Уните“. Там преподаватели и студенти работят и с роботите на университета.

Кирил Георгиев от Strypes благодари на зам.-ректора проф. Сотир Сотиров за отличното партньорство и съобщи, че във фирмата вече работят настоящи и дипломирани студенти от Факултета по технически науки.

Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова поднесе благодарност към IT компанията от името на цялата академична общност.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева и зам.-областният управител Пламен Янев. Той пожела на студентите да използват лабораторията по най-добрия начин и поздрави представителите на висшето училище за ползотворните отношения с бизнеса.

В новата оборудвана зала вече учат бъдещите компютърни специалисти на Бургас.