В Морското: Учениците във виртуални класни стаи, учителите преподават от вкъщи

Платформите Shkolo и „Уча се“, както и Viber и Messenger ще използват за обучение от 16 до 29 март в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола",

по-известна като Морското училище.

Това съобщи директорката Христина Жабова, която е създала 100-процентова организация за преподаване онлайн във връзка с наложените мерки заради пандемията COVID-19.

Интернет обучението ще се провежда във виртуални класни стаи, а учителите ще работят от домовете си. Така ще се сведе до минимум възможността за евентуално предаване на зараза с коронавирус.

Учителите имат достъп но онлайн уроците от учебния материал, осигурен от основните издателства. Нов учебен материал няма да бъде предаван през този месец. 

Учениците ще правят упражнения, ще решават тестове, ще затвърждават знания. Социалнослабите, които нямат интернет, ще получават материалите на хартия.

„Започваме с тестове. Класовете ми са във вайбър и месинджър групи. Подавам им тестовете, до час трябва да ми изпратят отговорите като снимкови файлове, с които ще се отчитам и аз“, обясни учителката по БЕЛ и философия Милена Казакова. Тя ще разяснява и отговаря на въпросите н учениците си във видеочат, ползва материалите на „Уча се“ и виртуалната класна стая на Shkolo.

Всеки учител ще изготвя доклад, с който да се отчита ежедневно. Материалите от обученията също ще се съхраняват за известен период от време.

Припомняме, че Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" приема ученици в три професионални направления: „Транспортни услуги“ - STEM професия „корабоводител“; „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства“ - STEM професия „корабен техник“; „Счетоводство и данъчно облагане“ - професия „данъчен и митнически посредник“.

От септември м.г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременна техника, както и за повишаване качеството на образованието.