Майка на ученик в Морското: Едно голямо благодаря на целия екип!

Ученици и родители възхитени от дистанционното обучение

Нямам търпение!

Това са думите на осмокласника Иван Ненков в отговор на думите на майка му, че утре пак е на училище. Той е очарован от виртуалното обучение днес – решавал е тестове, правил е упражнения, участвал е във видеочат.

Момчето е от 8а клас на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", по-известна като Морското училище.

Иван, както и неговите съученици са запалени по новата форма на обучение, наложена от мерките срещу пандемията COVID-19.

Родителите им са също възхитени от организацията и използването на различните платформи и приложения.

„Едно голямо благодаря към целия екип! Синът ми имаше контакт с всичките си учители във вайбър, месинджър и специалните учебни приложения, беше му много интересно. Водиха дискусия във видеочат, после коментираха със съучениците си“, разказа майката на Иван, Мария Ненкова.

Тя е възхитена от организацията в училището, от нивото на преподаване и от отношенията ученици – учители. „Те се чувстват като приятели със своите учители“, сподели Мария Ненкова.

„Моите ученици се справиха чудесно“, заяви класната на 8а Милена Казакова, учителка по БЕЛ и философия.

„Класът ми е по-буен, но днес бяха много дисциплинирани - веднага са изпратили материалите на колегите. Децата решаваха задачи по математика, правиха упражнения по английски и по история, имаха тест по БЕЛ“, допълни Казакова.

Осми А клас е иновативната паралелка по „Корабоводене и корабни машини и механизми /КММ/“.