Разгледайте новите творби «Живкопис» на Живко Иванов /снимки/

Уникалният бургаски художник Живко Иванов откри за шести път станалата традиционна изложба „Живкопис“ на 7 януари. 

Експозицията съдържа 18 платна, две от които датирани от 2019 г. Откриването бе вернисаж от 12.00 до 19.00 ч, през което време авторът лично посрещаше гостите си на чаша вино.

Първите бяха бургаскидепутати от ГЕРБ, а след това в галерията влезе и кметът Димитър Николов, придружен от зам.-кмета Йорданка Ананиева. Областната администрация беше представена от зам. областния управител Севдалина Турманова.

Кметът изяви желание да откупи едно от платната, което да прибави към богатата си колекция в Общината.  

Тъй обаче хареса най-много две от картините – тази под номер 3, наречена „Зимно“, и номер 13 – „Знак“ и нито една от тях не успя да надделее при избора. В крайна сметка и двете ще украсят стените на сградата на общината.  

По време на окриването се извървяха десетки ценители на изкуството на Живко Иванов.

Те се насладиха на картините му с имена „Шепот и вик по вечерно време”, „Краят на сезона”, „Топлотата на Странджа”, „Зимно“, „Светъл хаос“, „Знак“, „Моята градина“ и традиционното „Усещане за море”.

Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.

Самостоятелните изложби на художника нахвърлят числото 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. През 2014 г. Живко Иванов беше първия български художник, който представи страната на 62-ото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови