Бургазлийката Гергана Стоянова взе Икар за дублаж

400 аплодираха номинираните и отличниците с Икари на церемонията в Народния театър, на която бяха връчени наградите на вече стогодишния Съюз на артистите. 

За дублаж при жените бе отличена Гергана Стоянова за Елиза и Мария във "Влад". 

Бургазлийката написа емоционално послание във фейсбук:  „Без ролите, които имах честта да озвуча, нямаше да имам шанс да държа Икар в ръцете си! Благодаря на колегите, с които си партнирахме във ВЛАД и УБИЙСТВО В ОРИЕНТ ЕКСПРЕС!“.

Статуетката за чест и достойнство беше връчена на Любомир Младенов.  

Михаил Белчев прие Икара за цялостно творчество в музиката, а внуците на Татяна Лолова излязоха да вземат Икара за великата си баба, която отлетя към небесния театър. Международната организация на куклените театри Акт-унима даде своя приз на 90-годишния поет Иван Теофилов, който посвещава близо 20 от тях на столичните кукловоди.

При водещите роли спечелиха Валери Йорданов като Рамадан Дервишов в "Караконджул" по "Дервишово семе" на Николай Хайтов и Ирини Жамбонас като Марта в "Кой се бои от Вирджиния Улф", като и двете постановки са на Стоян Радев – в Народния и в "Зад канала". 

Първенци в поддържащите образи станаха Александър Тонев като Санчо Панса в "Дон Кихот" в Пазарджик и Радена Вълканова за участието си в „Капитал/на/ грешка“ на академичната трупа. За спектакъл номер едно беше обявен „Боклук“ на Ивайло Христов в „199“, а авторката на пиесата Елена Телбис прибра статуетката за текста. Диана Добрева стана лидер сред режисьорите със „Синът“ в Народния.

При сценографите Икара грабнаха Мира Каланова и Марина Райчинова за „Закуска в Тифани“ в Пловдив, при композиторите – Христо Намлиев за "Портокалова кожа" във "Възраждане", за критичен текст – Румяна Николова. 

При кукловодите Петър Пашов взе статуетката за режисурата на "Пиано на луната" по мотиви от Валери Петров в "Ателие 313", а „Гарвин магьосникът“ на Благоевград – за най-добро представление в жанра. 

Вили Кожухарова получи „Икар“ за постижения в областта на каучук акробатиката, в съвременния танц и пърформънс - Марион Дъров за  "Wo Man", в дублажа Икара отиде при двама от най-добрите: Любомир Младенов и Гергана Стоянова. Джулио Малеволти беше удостоен с „Икар“ за приноса му в развитието на българската, европейската и световната акробатика.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови