Журналистът Божидар Божков спечели награда Web Report

Бургаският журналист Божидар Божков е сред отличените в четвъртото издание на Web Report - конкурса за добра журналистика на Dir.bg. Наградите за най-добрите авторски материали през последната година бяха връчени на специална церемония снощи в НДК.

Божков е удостоен с почетната награда „Майстор на перото“ за романтичната ретро история „Варненските Ромео и Жулиета“, публикувана в списание biograph. Както казва самият автор, това е „една почти Шекспирова история за кратка, силна, но трагична любов насред сурови времена“.

Призът връчи известната писателка Здравка Евтимова, която е заявила, че българският език е труден.

„Това, че работите с думите, значи, че вие работите за времето“, е казала Евтимова.

Божидар Божков е популярен най-вече с разследващите си репортажи преди години във в. „Сега“, както и като водещ на предаване по БНР-Бургас. Обича пътуванията у нас и по света.

Общо 11 са победителите в различните категории на Web Report. Конкурсът обедини в журито си водещи български журналисти от конкурентни медии, които оценяваха материалите за достоверност, обективност и майсторство и излъчиха най-впечатляващите журналистически постижения в периода февруари 2020 - май 2021 г.

Над 300 авторски статии, фото и видеорепортажи от около 100 български журналисти се бориха в категориите Общество, Икономика, Наука и технологии, Култура и изкуство, Истински истории, Спорт. Почетни награди журито присъди още за Видеорепортаж, Фоторепортаж, Подкаст, Млад автор и Майстор на перото.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови