В Бургас: Ето как Златина Люис води курс по захарна декорация /снимки/

Два курса по захарна декорация провежда в Бургас Златина Луис – акредитиран преподавател и демонстратор към Гилдията на британското захарно изкуство.

Обученията са в експоцентър Флора в Морската градина и са поредните за града. Всяка година Златина Люис провежда по поне два курса –през пролетта и през есента. Самата масторка е бургазлийка, но живее в Южен Уелс.

На 4 и 5 септември тя води интензивен курс за изработка на празничен букет -  подходящ както за многоетажна булченска торта, така и за специална празнична торта.

От 6 до 9 септември /четвъртък  – неделя/ тече интензивен Клас по захарни декорации за начинаещи.

Обучението включва – теория, работа с фондан, изработка на различни видове къдри и прилагането им в тортеното декориране, моделиране за начинаещи.

Курсистките изработиха фигура на малко дете от Saracino паста за моделиране, „обличане“ на фигурата и аксесоари, използване на прахообразни бои за оцветяване и придаване на живот.

Начинаещите декораторки направиха цвете – Алстромерия (Перуанска лилия) от гъмпейст.

Златина Люис обучава курсистите  в приготвяне на роял айсинг и правилното му съхранение, шприцоване на различни техники за декорация на борд, шприцоване на бордюр и използване на елементи за дантела. 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО С УКАЗАНИЯТА НА ЗЛАТИНА ЛЮИС!

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови