Ето кои кучета от приюта намериха своите стопани /снимки/

Чарли, Джулия, Роки и Чоки бяха първите щастливци от Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас, които намериха свои стопани вчера.

Минути след старта на акцията 4-те симпатични кученца бяха осиновени и тръгнаха към новите си домове. Стопаните получиха паспорти с отразени процедури по кастрация, ваксинация и обезпаразитяване.

Общо 10 кучета от Приюта край местността Пода участваха в кампанията по осиновяване днес.  Мотото й бе "Ще те обичам - само ме вземи". Нейни организатори са Община Бургас и СНЦ "Спаси приятел".

Осиновиха се общо 7 кучета.

Бък бе последното осиновено куче на вчерашната кампания. След две години престой в приюта, той беше избран и тръгна с новия си стопанин.

Дариха се средства, лакомства и лекарства за кучетата от приюта.

„Благодарим на доброволците, които отделиха днешния хубав ден за кучетата без дом и заедно успяхме да намерим домове на част от нашите любимци“, съобщиха от приюта.

В приюта на Община Бургас живеят между 70 и 80 кучета. Основния приоритет на е тяхната кастрация, за да се намали популацията на бездомни кучета по хуманен начин. Целта също така е колкото може повече животни да намерят стопани.

Осиновяването на куче не трябва да бъде резултат на моментно емоционално решение, а добре напротив – обмислено и разумно.

Нека цялото семейство участва в във взимането на това решение, защото е заложена съдбата на едно живо същество.

Приютът е пълен. Пълни са и частните приюти, центровете на НПО-тата също. Неправителствените организации, които са успели да се свържат с организации от нормални държави като Германия, Холандия, Австрия намират домове там. Правят и невъзможното да помагат на нежеланите български кучета. Благодарности за хората, които живеят с тези тежки съдби и са посветили времето и здравето си за осигуряване на добър живот на кучетата от улицата. Но е време да поемем отговорност всички.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови