Постоянен арест за Пойзъна, запалил валяците на GP Group

Известният от Бандата на Рижите Николай Пенев – Пойзъна остава за постоянно в ареста. Той е обвинен за палежа на два валяка на GP Group в Бургас.

Това реши днес състав на Окръжен съд – Бургас, който определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо привлечения като обвиняем за палеж (престъпление по чл. 330, ал. 3, вр. ал. 2, т. 2 от НК).

Николай Пенев е обвиняем за това, че на 9 май.2019 г., в Бургас, запалил чуждо имущество на значителна стойност, а именно две строителни машини, собственост на фирма, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други строителни машини на същата фирма. Вследствие на това са последвали значителни вреди на стойност 210 000 евро. Престъплението, за което е повдигнато обвинението се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 3 до 12 години.

Според съда, доказателствата до момента позволяват да се направи предположение за възможна съпричастност на обвиняемия в престъплението. 

В материалите по делото са налице достатъчно доказателства, мотивиращи настоящата съдебна инстанция да приеме, че опасността обвиняемият да извърши ново престъпление е напълно реална. Многократните осъждания на Николай П. свидетелстват за утвърдени престъпни навици и го разкриват като личност с висока степен на обществена опасност. 

Според съда, пребиваването на обвиняемия в местата за лишаване от свобода, не е оказало очаквания превъзпитателен и възпиращ ефект, след като настоящото деяние е извършено след освобождаването му от затвора, на 14.12.2018 г. 

Според Окръжен съд – Бургас доводите на защитата за здравословното състояние на обвиняемия не са пречка, той да търпи най-тежката мярка за неотклонение, предвид, че лечението би могло да продължи и при условията на „Задържане под стража“.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови