МВР на лов за пияни и дрогирани шофьори в Бургас

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 8 случая. 

Водачите са на възраст от 19 до 37 години, като сред тях има и 29-годишна жена от Русе, управлявала л.а. „Фолксваген Пасат”, след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

В други четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за провоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. 

На територията на Бургас – град са констатирани 732 нарушения на скоростта. От тях в 4 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите са санкционирани с три месеца лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. 

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани осем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда /най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. 

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 11 пешеходци, а един водач на автомобил е наказан за отнемане предимството на пешеходец.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови