Акция: Полицията хвана 8 дрогирани шофьори в Бургаска област

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо осем случая. 

Водачите са на възраст от 20 до 41 години, като сред тях има и две жени – на 26 години от Бургас и на 30 години от поморийското село Каменар. 

Те са установени да управляват автомобил след употреба на следните наркотични или упойващи вещества, както следва: 26-годишна бургазлийка – амфетамин и метамфетамин, а 30-годишна жена от с. Каменар – бензодиазепин. 

Двама от водачите /на 22 и 30 години/ са шофирали след употреба на метамфетамин, един 23-годишен айтозлия след употреба на амфетамин и метамфетамин, един водач – 33-годишен бургазлия, шофирал след употреба на амфетамин, метамфетамин и бензодиазепин, един водач – 20-годишен созополчанин, управлявал л.а. „Хонда Сивик”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и един 41-годишен мъж от Свети влас, шофирал л.а. „БМВ 550 I”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин.

В един случай водачът на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови