Полицията арестува 17 наркопласьори в Бургаска област

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 16 мъже и една 19 годишна жена. 

Образувани са 13 бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на: 

- 31-годишен криминално проявен бургазлия, държал заключена против волята й 22-годишна жена, с която живеел на семейни начала в апартамент, разположен в бл. 174 в ж.к. «Меден Рудник». 

При извършения оглед на апаратамента са намерени и иззети материали и прекурсори, служещи за  производство на наркотични вещества – метамфетамин /иззети са : пластмасови фунии, стъклени колби, бутилки с различен по вид и цвят консистенции и тава с бяло прахообразно вещество метамфетамин/. Бургазлията е задържан от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство.

- 37-годишен айтозлия, отнел противозаконно л.а. «Тойота Аурис», с бургаска регистрация, собственост на 51 годишна айтозлийка, осъществено от айтоската улица «Неофит Рилски», където бил спрян за престой с работещ двигател. 

След проведените незабавни заградителни мероприятия, «Тойотата» е спряна на изхода на Айтос /на КПП – Орловец/, като е установено, че извършителят на противозаконното отнемане е употребил амфетамин и метаамфетамин. 

Водачът е задържан за срок до 24 часа, като за шофирането след употреба на наркотици е образувано бързо производство, а за противозаконното отнемане на МПС – досъдебно производство.

- 22-годишен айтозлия, в дома на който, разположен на айтоската улица «Панайот Хитов», са намерени и иззети два стъклени буркана с вместимост от 500 мл. и литър, съдържащи суха зелена тревна масса /канабис/. 

- 19-годишна бургазлийка, в обитаваната от която квартира, разположена в бл. 29 А в ж.к. «Изгрев», са намерени и иззети : свивка с бяло кристалообразно вещество /амфетамин/, четири фаса и една цигара със зелена тревна маса /канабис/, прозрачно контейнерче с бяло кристалообразно вещество /амфетамин/ и електронна везна.

Бургазлийката е задържана за срок от едно денонощие, а по случая е обарзувано бързо производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови