Хайка за дрогирани шофьори, ето кого заловиха

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 15 случая. 

Водачите са на възраст от 18 до 41 години, сред които и три жени – две 24-годишни бургазлийки и една 25-годишна айтозлийка. 

Четирима от водачите /на 21, 35 и 37 години и 24 годишната бургазлийка/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, трима /на възраст 18, 19 и 24 години/шофирали след употреба на канабис, трима /бургазлия на възраст 35 и двете жени – 24-годишна бургазлийка и 25-годишна айтозлийка/ шофирали след употреба на метамфетамин, двама /на възраст 29 и 41 години/ шофирали след употреба на бензодиазепини,  двама /на възраст 20 и 35 години/ шофирали след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин и един водач – 20-годишен помориец, шофирал л.а. „Рено Канго”, с бургаска регистрация след употреба на канабис и метамфетамин. 

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. 

На територията на Бургас – град са констатирани 858 нарушения на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са шестима. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови