Рагевски на съд за продажба и укриване на крадени автомобили

Предприемачът Станимир Рагевски застава пред съда за участие в канала за крадени луксозни автомобили.

Обвиненият за бруталните убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед бизнесмен сяда на подсъдимата скамейка на 18 октомври.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

Районна прокуратура – Бургас е повдигнала обвинение на Станимир Рагевски за това, че през периода от месец август 2014 г. до 9 май 2016 г., в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Ж. - действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Христо Ж. имотна облага, придобил и укрил чужди движими вещи - лек автомобил марка „Нисан“, на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка “Инфинити”, на стойност 45 000, собственост на ЗАД “Армеец” АД - София, всички автомобили на обща стойност 92 000 лева, за които знае и предполага, че са придобити от другиго - от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери (престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 1 от НК).

Станимир Рагевски е обвиняем и за това, че на 29 септември 2014 г., в гр. Бургас, в сектор «Пътна полиция», в ОД МВР - Бургас, пред системен оператор в група «регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им», съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка „Нисан“, като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност (престъпление по чл. 316, вр. с чл. 308, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК).

Станимир Рагевски е привлечен като обвиняем и за това, че през периода от 29 септември 2014 г. до 29 януари 2016 г., в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление, в сектор «Пътна полиция» при ОД МВР - Бургас, пред системни оператори в група «регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им» при сектор «ПП» в ОД МВР – Бургас, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко-продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка «Нисан» и на лек автомобил марка “Инфинити”, за регистриране на моторните превозни средства в сектор „Пътна полиция“ (престъпление по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови