Спецакция в Кумлука: Арестуваха лихвари и наркопласьори /снимки/

В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на ОДМВР Бургас, към момента са задържани общо 17 лица. 

Това съобщиха току-що от полицията. Акцията е локализирана в ромското гето в кв. Победа /т.нар. Кумлука/.

Образувани са шест бързи производства. Служителите от участък “Победа” при Първо РУ Бургас са задържали две лица /едното за притежание на наркотици, а във второто са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия/. Служителите от четвърто РУ Бургас са задържали три лица, съпричастни към притежаване на наркотични вещества /метамфетамин и марихуана/. Проверени са 366 МПС и 514 лица, като са установени десет лица, обявени за издирване. 

Проверени са над десет адреса, както и 51 търговски обекти, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. 

Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови