Арести в Бургас, Руен и Сунгурларе: Акция срещу купуването на гласове 

Две седмици преди изборите полицията в Бургас провежда мащабна акция срещу купуването на гласове. 

Освен проверки на частни адреси, се осъществи контрол в търговски обекти, работещи на версия и в пунктове за търговия с черни и цветни метали.

Акция „Респект“ се провежда в ромската махала на квартал „Горно Езерово“. От сутринта там има полиция и органи на реда под прикритие. Те превантивно респектират търговците на гласове преди местните избори.

„Операцията днес е насочена към купуването на гласове и се провежда след получени за това сигнали. Сигналите, постъпили при нас, се обработват и тази информация се провежда на територията на общините Бургас, Сунгурларе и Руен. 

Държа да уточня обаче, че операцията днес не е кампанийна и ние ще продължим с тези си превантивни действия до деня на изборите“, това каза комисар Марин Димитров, началник отдел „Охранителна полиция“ към ОД на МВР в Бургас.

17 задържани лица, 9 досъдебни производства по чл. 167 от НК и два протокола за полицейско предупреждение, са резултатите от специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове за предстоящите местни избори.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови