Откриха мигранти в камион, увити с алуминиево фолио

Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат нелегално в България от Одрин, увити с дрехи от алуминиево фолио. Мярката била да попречат на рентгеновото устройство да открие телесната им топлина, съобщава БТА. Те са били хванати вчера на граничният пункт Хамзабейли, от който се преминава към ГКПП - Лесово в България.

Камионът е бил насочен към рентгеновия апарат за проверка. При сканирането в ремаркето на камиона са открити и заловени двамата нелегални бежанци.

Шофьорът на камиона е задържан, а двамата, които са без документи да самоличност, са предадени на провинциалната дирекция за управление на имиграцията.

Води се разследване по случая. Властите се опитват да установят самоличността на бежанците, за да започнат процедура по екстрадирането им в Турция. Срещу шофьора на камиона е заведено следствие за подпомагане на нелегалната миграция. Изяснява се дали нередовните пътници са влезли в превозното средство със знанието на водача, или са се вмъкнали докато той е почивал, преди да достигне граничния пункт.

Със засилването на контрола на българските ГКПП-та с Турция, заради Шенген, през последните седмици се образува около 17 километрова опашка на пътя преди границата.

Шофьорите на камиони, които пристигат на турския граничен пункт Хамзабейли, за да преминат в България с товарите, който пренасят от Турция за Европа се оплакват от бавна обработка на камионите от българска страна.

ТИР паркът в Хамзабейли, работи с пълен капацитет и вече е запълнен със 750 превозни средства. Шофьорите се оплакват, че чакат на опашката до границата с часове.

Водачите се жалват, че имат проблем и с нелегалните имигранти които се опитват да се промъкнат незабелязано в превозните средства на опашката. Мигрантите се качват в ТИР-овете като, режат или късат покривалата на камионите.

Шофьорите се налага да патрулират за сметка на почивката си.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови