Мосинов: Забавно е кметът да търси подкрепа в Патриотичния фронт

Кандидатът за кмет на Бургас, издигнат от БСП - Евгений Мосинов коментира във Фейсбук позицията на сегашния кмет

и негов опонент от ГЕРБ Димитър Николов по някои въпроси.

Ето и статусът на Мосинов едно към едно:

Днес прочетох една препечатка в бургаска медия на интервю на досегашния кмет. Като негов опонент бих искал да отбележа няколко факта:

Първо, кметът говори,че ще сменя районни кметове. Такива сега няма в устройството на бургаската община. Има териториални директори, някои до болка омръзнали на хората, които само се местят от един в друг район. Типични чиновници. Избор на районни кметове предлагам аз и от думите на Николов си правя извод, че възприема тази моя идея.

Второ, нещо не му вярвам, като казва, че не участвал в пазарлъци за постове. Фактите говорят друго, а и градската клюка. Истината е че Николов не успя почти две години да намери заместник кмет на мястото на Марков, което започва да се чувства в хаоса обзел строителните обекти на общината.

Трето, интересно и забавно, а може би и доста тъжно, звучат думите му, че не му се струвало невъможно да бъде подкрепен и от Патриотичният фронт. Тогава излиза, че острите реплики на Божидаров, Дражев и компания, достагащи до обвинения в престъпления са били ей така, да се намираме на приказка и за пред хората. Тогава защо въобще имаме политика и общински съвет, да се събираме на по приказка ли, за последното има кръчми. Аз подобни реплики по негов адрес не съм казвал, но считам, че градът може да бъде управляван по добре от него и смятам, да го покажа на бургазлии.

Думите на Николов не ми харесаха обаче най-накрая. там където казва, че бургазлии били станали "по капризни". Ето това вече е сиптом на отчуждението на властта, при който властта приема, претенциите на управляваните за "капризи". Напомня ми прословутата реплика на Мария Антоанета "като няма хляб, яжте пасти". Краят го знаете от историята.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови