Стефан Кенов: Не сме нарушили нито един закон

Коалиция „Карнобатлии за Карнобат“ не е нарушила нито един закон при провеждането на предизборната ни кампания,

съобщи представителят на структурата и съпредседател на БДЦ  - Стефан Кенов.

Ето какво каза той:

„Ние водим честна, открита и позитивна кампания. Описаните в материала на burgasdream.com, като нарушение на изборния кодекс вестници не са агитационни материали. Всички агитационни материали на коалицията съдържат необходимите реквизити съгласно чл.183. ал.1 от избирателния кодекс.

Не е морално точно онези, които системно нарушават законите на страната, като строят незаконни фабрики, които тровят карнобатлии, добиват инертни материали от незаконни кариери и злоупотребяват със средствата от евро фондовете, да се опитват да лепят етикети върху нас, скалъпвайки пошли обвинения за нарушаване на закона от наша страна.

Ние от коалиция „Карнобатлии за Карнобат“ се противопоставяме на всички действия на когото и да е било, да бъде нарушаван закона, както и на всички опити за заблуда на жителите на общината по време на предизборната кампания. Вярваме във върховенството на закона и сме сигурни, че институциите ще го прилагат така, че всеки да понесе отговорността за своите действия“.

Според Кенов целта на това мероприятие е да отклони общественото внимание от случая преди два дни, когато полицията е заловила жена от ромски произход, която купува гласове за определен кандидат-кмет и коалиция.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови