Изборната реклама – от чорапи до 3D анимация

Преференциалният вот на предстоящите местни избори отприщи въображението на кандидатите за кметове и общински съветници.

Вече запознахме читателите на burgasdream.com с билбордове и плакати, изобразяващи сражение с октопод, самурай, гейша, рокер на мотор. Освен различната тематика в изображенията, политиците се впуснаха и в реклами върху карти за белот, кибритчета, бонбони, дъвки, запалки, ароматизатори и ключодържатели.

Ето и следващата порция новаторски предизборни решения:

На първо място в класацията ни от тази седмица е  Коалиция Съюз за Сливен. Тук е заложено на практичността. Ликовете на кандидатите и номерата на бюлетините греят от етикетите на вълнени чорапи. Щото изборите ще минат, но зимата предстои.

На второ място класираме високите технологии. Кандидатът за общински съветник от АБВ в Бургас Славчо Добрев е изобразен в 3D анимация. Човечето, което е неговият анимационен двойник държи две табелки – 13 – на АБВ и неговият номер – 8. 3D-шаржът е дело на неговия зет, който е прочут спец в компютърните анимации.

Трето място гласувахме за Цецка Димитрова, кандидат за кмет на Тетевен от БСП. Тя отдава дължимото на изконната традиция на балканджията да вари ракия от сливи. Кандидатката превзема сърцата на електората си като се кълне, че ще възроди производството на сливовица в Тетеван, а на плаката й се мъдри и задраскана конкуренцията - бутилка Троянска сливова.

Една поощрителна награда се полага за вечния бургаски политик Венелин Тодоров, който беше зам.-кмет по евроинтеграция по времето на Йоан Костадинов. Сега той е кандидат за общински съветник на Бургас от Българска радикална левица. Венелин Тодоров гледа от дисплея на модерен айфон.

Автор Ирина Генова

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови